Rebarborový koláč

Spread the love

Rebarbora obsahuje sice pouze nepatrné množství vitamínu C, ale to vůbec nevadí, protože se jí výhradně pečená či vařená a tepelnou úpravou se vitamín C stejně ničí.

 Najdeme v ní významný obsah vitamínu B3, B5 a B9 (kyselina listová), z minerálních látek hlavně vápník, draslík, mangan, železo, fosfor a hořčík.

Díky poměrně vysokému obsahu kyseliny šťavelové by si měli dobrůtky s rebarborou odpustit všichni, kteří trpí revmatismem, dnou nebo ledvinovými a močovými kameny.

Recept na vynikající koláč: tento recept můžete použít na jakýkoliv druh ovoce, rebarbora je také vynikají v kombinaci s jablky

  • 3/4 hrnku kokosového cukru
  • 3/4 hrnku olivového oleje
  • 2 ks vejce
  • 1 balíček prášek do pečiva bez lepku
  • 2 hrnky polohrubá mouka (špaldová, kukuřičná, pohanková nebo bezlepková)
    1,5 hrnku rostliného mléka ( mandlové, kokosové, rýžové….)

 

Drobenka:

 

  •  50 g kokosový cukr
  •  100 g polohrubá mouka  (špaldová, nebo rozmixované ovesné vločky)
  •  30 g bio máslo (lze nahradit kokosovým olejem)