Čokoládový RAW dort

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

ZDRAVÉ MLSÁNÍ BEZ VÝČITEK 🙂 ROZHODNĚ PO NĚM NEPŘIBERETE …

Formu na dort je dobré vyložit fólií nebo papírem na pečení

Korpus-

  1. 200g datlí,
  2. 2 hrsti vlašských ořechů nebo mandlí,
  3. 4 lžíce mletého kokosu,
  4. 1 lžíce raw-kakaa,
  5. MALÁ špetka soli
  6. 1 polévková lžíce medu
  7. 1 polévková lžíce kokosového oleje

postup na korpus: vše pomel v kuchyňském robotu na menší kousky (ne na kaši), dej do formy a namočenýma rukama ve vodě upěchuj na tenkou placku

Čokoláda ( krém, nebo-li náplň)

  1. – 400-500 ml vody,
  2. sáček kakaového másla,
  3. asi tak třetina až polovina balení raw kakaa (toho baleného v plastové lahvovité krabičce- kolik je to lžic, nevím, SKUTEČNĚ DLE CHUTI 2-4 LŽÍCE), nebo můžete stejně jako já (použít klasické Bio kakao a dort je chutnější)
  4. 4 vrchovaté lžíce kokosového oleje,
  5. špetka soli,
  6. 400 g kešu oříšků,
  7. javorový, případně agáve či datlový sirup (podle zvyku i chuti)

postup na krém: vodu a kakaové máslo dej do mixeru a rozmixuj. Poté přidej ostatní přísady a mixuj do hladké konzistence, doslaď  dle chuti a naposledy mixuj:-)

ZDOBENÍ: POUŽÍVÁM BORŮVKY, NEBO MALINY. POPŘÍPADĚ POMERANČE 🙂 KAŽDÝ DLE CHUTI

MALÁ POZNÁMKA –  (dá se použít i klasické Bio kakao a dort je chutnější), pokud tedy netrváte na raw kakau, tak doporučuji tuto variantu. Dort jsem servírovala na otevření našeho TRANSFORMAČNĚ TERAPEUTICKÉHO CENTRA A ÚČASTNÍCI BYLI NADŠENI !

Po umixování do hladka , nejlépe ve Vitamixu nebo podobném zařízení dát ztuhnout do lednice cca na 12-24 hodin.